Seu

“Casa de Rosas”


    En aquests moments la Junta Central de Comparses compta amb una seu situada en la cèntrica i emblemàtic carrer Nou, precisament en l’edifici situat en el número 8 d’aquest carrer, la popularment coneguda com a “Casa de Roses” o de la “Viudad de Roses”, que va albergar durant anys a aquesta família conocidísima a la ciutat i el seu negoci particular de magatzematge i venda de pells. En aquesta casa van viure durant alguns anys de la seua vida certs personatges que van tenir una repercussió artística al nostre poble: el caricaturista oscar Porta, casat amb una filla e els propietaris, i l’escriptor José Capilla.

  Aquest edifici de tall modernista construído en els primers anys del segle XX, ha sigut adquirit per l’Ajuntament i rehabilitada la seua interessant façana i, sobre el solar restant s’ha contruído una seu funcional i alhora de magnífiques instal·lacions per a albergar no sols les funcions administratives i les reunions de l’ens fester, sinó que també està dotada d’una sala d’actes molt ben equipat i sales d’exposicions on es realitzen les activitats de les comparses i de la pròpia Junta Central.

El 17 de Gener de 2002, festivitat de Sant Antón, es va col·locar la primera pedra d’aquesta nova seu que va obrir les seues portes en el transcurs de la Mitja Festa de l’any 2003. El dia 10 de Gener, amb assistència del Sr. Bisbe de la diòcesi Don Victorio Oliver, expressament convidat, de l’alcalde Don Joan Pascual Azorín, Regidor de festes, President d’UNDEF i president de la Junta Central, es va procedir a inaugurar aquesta nova seu festera. Una recepció en el saló de plens de l’Ajuntament, on es van lliurar pel Sr. Alcalde uns quadres commemoratius a autoritats i comparses, va donar pas a la cercavila que obria la bandera de la Junta Central i les bandereres i capitans del la Festa de 2002, amb les seues banderes respectives, fins a la nova casa. Després de les paraules del Sr. bisbe, Alcalde i President de Junta Central des d’una tribuna erigida ad hoc i amb les imatges de la rehabilitació de la casa que es projectaven en una pantalla gegant allí instal·lada, les autoritats van procedir a tallar la cinta i descobrir una placa commemorativa, mentre la Banda Santa Cecilia interpretava el pasdoble Idella.

La nova seu queda distribuída en tres plantes, un soterrani i un ampli pati interior albergant, entre altres, dues sales de reunions, despatxos, arxiu, dues sales d’exposicions, sala d’actes -amb capacitat per a cent persones-, condícies i diversos trasters i un magatzem. En definitiva, aquesta és la seu de la Junta Central que la Festa, per categoria aconseguida i per la profusió d’activitats culturals i festives, demandava ja, i que ha sigut possible gràcies a la tenacitat i la il·lusió posada de manifest pel llavors Alcalde, don Joan Pascual Azorín, que al capdavant de la corporació ha sigut artífex d’aquest assoliment immens de la nostra institució i de la pròpia ciutat d’Elda.

Galería de fotos